Karácsonyi Doktorandusz Találkozó a BDI-ben

Beszámoló a XXXVII. BDI találkozóról

A Biztonságtudományi Doktori Iskola doktoranduszai és oktatói számára megrendezésre kerülő rendezvénysorozat, a BDI Doktorandusz Találkozó harminchetedik alkalommal került megrendezésre 2019.12.13-án az Óbudai Egyetem Bánki Karán. A rendezvénysorozatban a decemberi találkozó mindig is különleges, mivel a karácsonyi ünnepekhez közeledve ez a rendezvény egyben a Doktori Iskola nem hivatalos karácsonyi összejövetele is.

A rendezvény résztvevőit Prof. Dr. Rajnai Zoltán dékán úr köszöntötte. Rajnai Professzor úr megköszönte a Kar által évekkel korábban indított karácsonyi Cipősdoboz akció keretében az adományozóknak a közreműködést, mellyel a Kar a VIII. kerületben működő Józsefvárosi Egységes Módszertani Intézet és Általános Iskola diákjait támogatja a Kar hallgatói és dolgozói által adományozott játékokkal, ruhákkal és tartós élelmiszerekkel. A BDI Doktorandusz Találkozó decemberi rendezvénye minden évben bekapcsolódik a kampányba és segít a gyűjtésben.

Dékán úr a köszöntőjében kiemelte a doktorandusz találkozók fontos szerepét, melyet 2015-ben hívott életre az Doktori Iskola hallgatósága. A tudományos szerepvállalás mellett a közösségépítő funkciója is jelentős a doktori iskolákat tekintve egyedülálló rendezvénysorozatnak. Az elmúlt években a Doktorandusz Találkozóknak köszönhetően számos közös kutatás, projekt és tudományos munka született, valamint több barátság szövődött, melyek rövid és hosszútávon is szerepet játszanak majd a doktoranduszok életében. Ezt követően áldott békés karácsonyt és tudományos sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt kívánt az egybegyűlteknek. Továbbá megköszönte a szervezői munkát Dr. Nyikes Zoltánnak, aki a Doktori Iskola 2019-ben fokozatot szerzett doktorandusza és egyben szervezője a találkozóknak, tanulmányi látogatásoknak.

  

A szokásoknak megfelelően az előadások sorát egy, a saját tudományterületén eredményekkel rendelkező személy, Dr. Szenes Katalin c. egyetemi docens előadása nyitotta meg, aki a Neumann János Informatikai Kar oktatója volt. Előadásának a címe „Az Üzletmenetfolytonossági tervezés és a vitatott kérdések” volt. Az érdekes információbiztonsági kérdéseket boncolgató előadást követően számos kérdés és hozzászólás érkezett a témához kapcsolódóan.

A második előadás esetében, általában egy doktorandusz kap lehetőséget a kutatási eredményeinek a bemutatására, mely ez esetben is így történt. Tisóczki József doktorandusz az „Igazolja magát! Ez itt az e-Egészségügy” című, az egészségügyben tapasztalható, eddig megoldatlan információ- és személyes adatvédelmi problémákra világított rá, melyekre a kutatásai során megoldásokat keresett és számos esetben talált is. Az aktualitással bíró téma okán élvezetes beszélgetés és együtt gondolkodás alakult ki az előadók és a hallgatóság között.

A Találkozó kötött részét a csoportkép készítése zárta. Majd ezt követően tovább folytatódott az eszmecsere, immár kötetlenül, kisebb csoportokban.

A következő találkozó 2020 január 24-n lesz, amelyre már megkezdődött a szervezése az izgalmasnál izgalmasabb előadásoknak.

Nagyon Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag Új Évet Kívánunk!

Írta és fotó: Dr. Nyikes Zoltán szervező